Naast koken met René kook ik ook graag met mijn kleine kokje. Emile vindt koken echt leuk en hij doet het bij voorkeur zelf zonder hulp. Met pannenkoeken lukt dat al heel aardig en ook kwarktaart en appeltaart vragen weinig hulp. Het lezen van het recept is eigenlijk het lastigste.

Na jarenlang alle merken pannenkoekmix te hebben uitgeprobeerd zijn we bij toeval gestuit op de lekkerste pannenkoeken, gewoon met melk, bloem en eieren. Recept komt uit het kookboek “de basis”. Het vraagt wat aandacht, maar dan zijn ze ook echte heerlijk

Recept voor 4 personen of ongeveer 12 grote pannenkoeken
Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 400 gram bloem
  • 4 eieren en 2 eierdooiers
  • snufje zout
  • 80 gram gesmolten boter

Zeef de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren en de dooiers in. Roer de eieren door de bloem. Deel voor deel de melk toevoegen, onderwijl roeren met een garde. Als alles er doorheen is, lijkt het beslag erg dun. Vervolgens de boter en het zout er doorheen roeren en het beslag een kwartiertje laten rusten in de koelkast. En met dit beslag, een klontje boter, hoog vuur en aandacht bak je die fantastische pannenkoeken.