Na het geslaagde experiment van vorige week woensdag leek het me een leuk idee om elke woensdag iets nieuws te proberen. Ja, leuk idee, maar na twee dagen cursusgeven ben ik gisteravond op de bank geplofd en miste ik de inspiratie om iets nieuws te verzinnen. Dus dan maar een inmiddels beproefd en zeer smakelijk recept. De kruiden maken dat het huis heerlijk geurt en het eten kruidig smaakt. Goed idee voor deze lentedag die stralend is maar toch frisjes.

Ingrediënten (4 personen) :

 • 1 gehakte ui
 • 2 tl kaneel
 • 2 tl djinten (gemalen komijnzaad)
 • 2 tl ketoembar (gemalen koriander)
 • 600 gram gemengde groente, ik gebruik meestal courgette en paprika
 • 500 gram hamlappen of lamsvlees, in dobbelstenen gesneden
 • 250 ml droge rode wijn
 • 5 dl bouillon
 • rozijnen
 • 2 el honing
 • 400 gram couscous, klaargemaakt volgens de verpakking

Braad het vlees in delen bruin. Haal dit uit de pan en leg het apart.
Fruit de gehakte ui in 1 el olijfolie ongeveer drie minuten. Voeg de kruiden toe en bak ze even meer. Doe de groente erbij en bak ze even mee. Voeg de wijn toe en laat dit in 5 minuten voor de helft inkoken. Voeg de bouillon, de rozijnen, de honing en het vlees toe en laat het ongeveer 50 minuten zacht pruttelen.

Maak tenslotte de couscous volgens de gebruiksaanwijzingen.