Afgelopen zondag nam Merel, de dochter van Marjon en René, een heerlijke zelfgemaakte kaneelkoek mee. Dat heeft Emile geïnspireerd voor zijn traktatie op school. Hij is vrijdag jarig, maar het feestvarken gaat dan op schoolreisje, dus hebben we vandaag gebakken en trakteert hij morgen. Hij heeft het grotendeels zelf gedaan en is nu van plan, als zijn carrière als keeper van PSV en het Nederlands elftal niet van de grond komt, kok te worden!

Ingrediënten (20 stuks)

  • 250 gram bloem
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 1/2 dl melk
  • 130 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 3 el suiker
  • 3 tl kaneel

Vet een bakvorm van 20×30 cm in en bekleed het met bakpapier. Verwarm de over voor op 180 graden Celcius.

Zeef de bloem, suiker, kaneel en bakpoeder boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Klop in een aparte kom de eieren en de melk door elkaar. Giet dit mengsel in het kuiltje en schep alles door elkaar. Schep de boter erdoor tot er een glad mengsel ontstaat.

Meng de suiker en de kaneel. Schep de helft van het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Strooi 2/3 van de kaneelsuiker erover, schep de andere helft van het mengsel er bovenop en bestrooi met het restant van de kaneelsuiker. Bak de koek in 30 minuten gaar.