De afgelopen weken heb ik erg genoten van ‘Heel Holland Bakt’ en de engelse tegenhanger ‘ the british bake off’. Geinspireerd door alle heerlijke baksels en een verjaardag voor de boeg ben ik vandaag aan de slag gegaan met een nieuw recept. Uit ‘the domestic godess’ van Nigella Lawson, die het recept weer kreeg van Flora Woods, die…….

Ik vond het spannend en ben erg blij dat het zo’n mooie taart is geworden. Voor het eerst lemon curd gemaakt, heerlijk! We hebben het te veel ’s avonds op de de pannenkoeken gedaan!

Voor het kapsel

60 gram rozijnen
250 gram courgette uit eigen moestuin 🙂
2 eieren
125 ml zonnebloemolie
150 gram fijne kristalsuiker
225 gram zelfrijzend bakmeel
1tl baking soda
Wel de rozijnen in warm water. Rasp de courgettes met een grove rasp en laat ze in een zeef uitlekken. Als ze vochtig blijven kunnen ze nog gedept worden met keukenpapier.
Klop in een kom de eieren, olie en suiker romig. Zeef de bloem en soda boven de kom en blijf kloppen tot alles goed gemengd is. Roer de courgette en uitgelekte rozijnen door het beslag. Giet de helft in een springvorm van 21 cm en bak het in 30 minuten lichtbruin in een voorverwarmde over op 180 graden C. Laat het 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder afkoelen op het rooster. Bak vervolgens de tweede helft. (Als je twee gelijke springvormen hebt, kan het natuurlijk in een keer)
Voor de lemon curd
75 gram boter
3 eieren
75 gram fijne kristalsuiker
125 ml citroensap
Geraspte schil van 1 citroen.
Smelt de boter in een pan op laag vuur. Haal de pan van het vuur af, doe er alle andere ingredienten  bij, zet het op een laag vuur en klop het mengsel tot het dik wordt. Laat het goed afkoelen.
Leg het eerste kapsel op de taartvorm, smeer er de lemon curd op en dek het af met het tweede kapsel. Laat het goed afkoelen in de koelkast.
Voor de bovenkant
200 gram roomkaas
100 gram poedersuiker, gezeefd
Sap van 1 citroen
2-3 eetlepels gehakte pistache noten
Klop de roomkaas glad, klop er de gezeefde poedersuiker door en vervolgens de citroensap. Smeer een dikke laag roomkaasmengsel op de taart. Zet de taart nog een tijdje in de ijskast om op te stijven. Strooi ten slotte de nootjes erover.