Soep op een regenachtige dag in de herfst, boek erbij, glaasje wijn. Een goede manier om de winterdepressie wat op afstand te houden. Deze soep is extra verwarmend door de geroosterde pompoen en het zoete van appel en kaneel! En het is een goede bestemming voor de pompoenen uit de moestuin.

Ingrediënten

1 pompoen van een kleine kilo, ongeschild
Olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngesnipperd
2 appels, geschild en in blokjes
1tl komijnzaadjes
1 tl kaneelpoeder
1 1/4 liter groentebouillon

 

Snijd de pompoen in kleine stukken, verwijder de zaden en draden. Leg het op de bakplaat, schep er een ruim 2 el olijfolie doorheen en bestrooi het met grof zeezout. Rooster de pompoen in 25 minuten in de oven op 200 graden gaar.
Verhit 2 el olijfolie in een pan. Fruit hierin zachtjes de ui en knoflook. Voeg de komijn en kaneel toe en laat het even meebakken. Voeg de pompoen en appel toe en bak ze 2 minuten mee. Nadat de bouillon is toegevoegd nog 10 minuten zachtjes koken.
Laat de soep wat afkoelen en pureer de soep. Je kunt de soep op verschillende manieren garneren : kervel, rucola, pesto, room, pitten etc.