/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/c8c/81677931/files/2014/12/img_2327.jpg
groot vlees kerst

Het is elk jaar weer een uitdaging met kerst om met een goed hoofdgerecht te komen. Eigenlijk moet het even worden uitgeprobeerd, maar daar neem ik niet de tijd voor. Best spannend als je dan zo´n groot stuk mooi rundvlees hebt liggen en 8 paar ogen vol verwachting meekijken bij het eindresultaat. Maar het werd een beauty en het smaakte heerlijk met cranberrysaus!
Voor 9 personen

  • 750 gram ossenhaas
  • 150 gram parmaham
  • 300 gram champignons, fijn gesneden
  • peterselie en bieslook, fijngesneden
  • 300 gram bladerdeeg: de dagverse variant

Ossenhaas aanbraden en laten afkoelen. Bestrooien met zout en peper. De champignons bakken en de peterselie en bieslook toevoegen. Laat het afkoelen.

Vervolgens wordt de vulling voor het bladerdeeg gemaakt. Leg een stuk folie op het werkblad. Leg hierop de parmaham naast elkaar, zo dat het straks helemaal past om de biefstuk heen. Verdeel het champignonmengsel er overheen. Leg de ossenhaas erop in het midden en vouw het pakket met behulp van de folie dicht. Je kunt het een dag vooraf maken en in de koelkast bewaren. Lekker praktisch….

Vervolgens kan de bladerdeeg erom heen. Je kunt het ook versieren met leuke uitgestoken bladerdeeg figuurtjes. Als laatste bestijk je het geheel met een losgeklopte eidooier. Laat het garen op 200 graden Celsius. Met een thermometer kun je de garing in de gaten houden.  Een kerntemperatuur van 50 graden was voor ons OK. Even 5 minuten laten rusten en dan komt het spannendste moment: het aansnijden!