Weer een zaterdagavond ouderwets met het bord op schoot gegeten. En onderwijl gekeken naar top 2000 a gogo. Heerlijke muziek in de week tussen kerst en oud en nieuw…… Toen de jongens klein waren deden we dit vaak op zaterdagavond. Kinderen op bed en dan een Engelse detective. Nu hebben Emile en ik samen de hapjes gemaakt die we met de juiste sausjes met veel smaak hebben opgegeten. Emile is van de sushi en ik heb de gestoomde kippakketjes gemaakt. Vrij naar Jamie Oliver.

Voor het pakketje gebruik ik meestal chinese kool. Die laat ik even zacht worden door ze 2 minuten in kokend water te wellen. Even afspoelen met koud water en apart zetten.

Voor de vulling is een magimix een onmisbaar attribuut. In de mengkom doe ik kip, vissaus, citroensap en rasp en olie. Met de groente en kruiden die erin gaan kun je variëren. Ik gebruik in elk geval een paar bosuitjes, geraspte knoflook en gember en een klein pepertje. En vervolgens is het ook lekker om het aan te vullen koriander, waterkers, rucola of ……. Naar eigen smaak of naar wat je in huis hebt kun je het aanvullen. Vervolgens meng je het door elkaar. Het is de bedoeling om er een gehakt van te maken dat wat kleverig is, aan elkaar blijft plakken en niet te droog is. Doe er niet teveel citroensap en vissaus bij, je kunt dat later nog toevoegen.

Vervolgens kun je de koolbladeren vullen en dichtvouwen. Ongeveer 15 minuten stomen in een mandje of stoompan. Lekker met chilisaus!