foto (1)

De festiviteiten in december beginnen voor ons altijd op 20 december met de verjaardag van Niels. Vol huis, heerlijke taarten en iedereen mee eten. Dan natuurlijk 2 kerstdagen met 2 (schoon) families waarbij uitgebreid wordt gegeten. Dan genieten we nog even door met oud- en nieuw, met oliebollen en appelflappen……… Ik kon geen eten meer zien 😦

Ik had er zoals elk jaar weer even genoeg van, van eten en koken. Maar in een huis vol mannen is niet eten geen optie. Dus is het compromis dat we de komende week/weken lichte maaltijden gebruiken. En vanavond de eerste, deze makkelijke maaltijdsoep met een oosters tintje.Het is een heel makkelijk soepje, de verschillende ingrediënten kunnen los worden bereid en vinden elkaar in het kommetje. Vanavond heb ik het volgende gebruikt:
uitgebakken spekjes
gewokte paksoi en tauge
gekookt ei
runderbouillon
gefrituurde uitjes

en zittende op de bank bedenk ik me dat ik de mienestjes ben vergeten………

Bij de soep hebben we rijstkroepoek gegeten. Een recente ontdekking bij onze geweldige toko Ibuku in Zeist, veel lekkerder dan de bekende garnalenkroepoek!