Gisteravond hebben we in Utrecht gegeten ter ere van mijn schoonvaders verjaardag. Bij restaurant Blij, dat moet toch een leuke avond geven!

Leuke extra was een kleine rondleiding door mijn schoonmoeder door de buurt, zij heeft daar gewoond. Op de hoek van de Adelaarsstraat hadden haar ouders een winkel in huishoudelijke producten en galanterieën.Erg leuk om door het buurtje te lopen, het huis te zien en een beeld te krijgen van wat er inmiddels weer verdwenen was. Dit deel van Utrecht kenden we helemaal niet, altijd leuk om iets nieuws te ontdekken.

zwarte water

Maar goed, terug naar Blij. Het restaurant ligt in een hofje, aan het water en heeft daardoor een idyllische uitstraling. Het restaurant is gevestigd in een aantal oude pandjes die zijn samengetrokken. Binnen is een leuke combinatie gemaakt van oud met nieuw.

Blij heeft een leuk concept met een Sam-Sam menu. Dat is wat het lijkt: per gang eet je niet één maar twee kleine gerechten. Heel handig als je zoals ik niet kunt kiezen omdat je alles lekker lijkt.

 

Als voorgerecht had ik zalm en tonijn. Op twee kleine bordjes lagen twee heerlijke gerechten die samen een mooie portie waren als voorgerecht. Het leuke vond ik dat het toch echt anders was dan tapas eten. Dan krijg je kleine hapjes. Dit waren echt kleine gerechten, compleet met passende bijpassende sla en groente, en een goede smaakmaker in de vorm van een saus.

Groente krijgt veel aandacht bij Blij. Ze serveren groente van het seizoen, en daar zitten ook vergeten groenten bij, zoals nu gele peen en peterseliewortel. Erg charmant vond ik de kratten met groenten in het restaurant!

IMG_2431

Als hoofdgerecht at ik rundersteak en Limburgs kloostervarken. Prima klaargemaakt, smakelijke groenten en wederom erg lekker sauzen om het af te maken. En we waren het erover eens dat de frieten heel erg goed zijn! Zoals ze horen: heet, dik en knapperig. Met alle dubbele gerechten, wijn en water hadden we een volle en gezellige tafel!

IMG_2436

En toen het toetje. Chocolade. Drie keer. Met een bijpassende dessertwijn……

Het was zo lekker dat ik alleen maar kon genieten en er geen moment aan heb gedacht om een foto te maken van het bordje goddelijkheid. Mousse, ijs en fudge.

Aan het einde van de avond zijn we tevreden naar huis gegaan. Het restaurant ligt net buiten de drukke binnenstad van Utrecht maar is prima te bereiken. Ik denk dat we het nog wel een keer aandoen. In de zomer en dan lekker buiten op het terras. Als je meer wilt weten kom je via deze link op de website van het restaurant

blij2