wolkje

Ik kan zo gelukkig worden van eiwitten kloppen met losse handen. Vroeger vond ik het een naar werkje, dat ik het liefst vermeed. En nu geniet ik van de machine die draait terwijl ik verder werk. Een goede reden voor wat gemak en een lekkere kokos-chocotaart na een week met nogal wat praktische tegenslag.

Dit recept uit de Allerhande uitgave 9 2013 was ik kwijt maar is natuurlijk prima te vinden via internet. Ik heb het recept wat aangepast naar onze smaak

Ingredienten
– 150 gram boter
– 308 gram oreokoekjes (2 pakken)
– 4 eidooiers
– 200 gram poedersuiker
– 2 el maizena
– rozenwater
– 100 gram gemalen kokos
– 200 gram witte chocolade
– bakvorm van 30×40

Maak de bodem door de boter te smelten en daar de fijngemalen koekjes doorheen te roeren. Vet de bakvorm in, doe het mengsel erin en strijk het glad. Zet weg tot gebruik.

Klop de eierdooiers (lang!) tot witte zachte pieken, die in de kom blijven als je hem op z’n kop zet. Voeg vervolgens de suiker lepel voor lepel toe en blijft doorkloppen tot het witglanzend is (zeker 5 minuten). Schep de kokos, maizena en rozenwater erdoor. Smelt de chocolade en roer dit ook door het mengsel.

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bak  de taart in 35 minuten. Laat de taart 2 uur afkoelen, zodat hij weer stevig is.