pasen3

Pasen met familie is brunchen. Heerlijk vind ik dat, lekker samen eten en dan daarvoor of daarna een “stukje wandelen”. Het heeft een hoog gehalte tuttigheid maar wat is daar nu mis mee?

Ik vind het zelf heerlijk om voor te bereiden, al jaren. Ik vond in de krochten van deze blog ook nog een oude blogpost van 5 jaar geleden met een leuke impressie van de paasbrunch bij ons thuis. Met heerlijke sandwiches, sapjes en scones, inclusief schattig bewerkte eieren door mijn jongste zoon. Daar is hij nu wat te oud voor, vindt hijzelf……

Dit jaar was er voor mij niet zoveel te experimenteren met de brunch. Eerste paasdag werden we verwend bij mijn schoonmoeder. Erg prettig om gewoon te kunnen aanschuiven na een afstudeerfeestje van mijn nicht Nienke de avond ervoor (laat……). Het zag er weer prachtig uit, helemaal in paasstijl met het kipjesservies. En de hapjes waren verrukkelijk, we hebben echt gesmuld.

pasen2

Vanmorgen hebben we met z’n vieren gebruncht. En dan eten de jongens het liefst “gewoon” een zondagsontbijtje. Warme broodjes, warme croissantjes, sjuutje en eitje. Met als exotische verrassing het paasbrood met cranberry’s en abrikozen van bakkerij Neplenbroek. We hebben dus twee heerlijke brunches achter de rug (of liever gezegd in de buik!)

Maar ik vond het toch een beetje kaal. Helemaal niets nieuws uitproberen deze Pasen. Terwijl ik wel een prachtige terrine zag in de Allerhande. Al sinds ik op de vleeswarenafdeling werkte (inmiddels in een vorig leven) heb ik een fascinatie voor gevulde terrines die de meest prachtige ingrediënten bevatten. En met Pasen was er altijd wel eentje met ei. En zo iets dergelijks heb ik dus gemaakt. Niet voor de Paasbrunch, maar als avondmaaltijd daags ervoor, met verse gebakken aardappels en een frisse salade. Super spannend, maar hij kwam er prachtig uit. De foto hieronder is mijn creatie, en via deze link kom je bij het recept.

pasen1

En zoals ook hoort bij Pasen, hebben we lekker gewandeld. En tijdens de wandeling op landgoed “Sandwijck” vandaag kwamen we een allerschattigst huisje tegen. Aan de rand van het bos met uitkijk op weilanden. Er huisde een piepklein schildersatelier in, zo idyllisch……..

Sandwijck