Zon en regen. De ideale combinatie voor de (moes)tuin om eens even lekker door te groeien. En als je dan even wat minder tijd hebt om regelmatig langs te gaan, dan zie je soms echt decimeters verschil in een paar dagen!

In deze maand ontwikkelt zich een belofte. Van een mooie oogst en heerlijke groente ven fruit. Als je goed kijkt kun je het al zien, heel pril. Soms in de vorm van zaailingen die voorzichtig doorgroeien tot mooie planten zoals die heerlijke tuinbonen en erwten. Soms in de vorm van bloemen (niet altijd zo te herkennen) die gaan zorgen voor heerlijk zomerfruit, zoals aardbeien, rode bessen en kruisbessen.

Ik wil eigenlijk ook alleen maar fruit en groente in de moestuin dat ik heel erg lekker vind en/of niet overal te koop is. Bij mij geen spruitjes en andijvie, die blijven toch alleen maar staan.

Naast alle beloftes inmiddels ook de eerste oogst binnengehaald. Heerlijke radijsjes! En daarvan gebruik ik de knolletjes op een boterham met oude kaas en het groen in een lekkere groene smoothie!

moestuinapril1