Wat een heerlijke plek en wat een puur eten. Midden in Dordrecht, in een waar lusthof, hebben wij zaterdagavond gegeten tijdens ons weekend weg. Mijn hoofdgerecht was Pieterman, ik had er nog nooit van gehoord, maar kwam er later achter dat het een giftige vis is. Kortom, een avontuurlijk etentje!

Een tip van mijn schoonmoeder, en wat een goede. Een restaurant met een inrichting die erg past bij de omgeving. Groen, licht en met attributen die verwijzen naar de tuin waar het restaurant middenin staat.

villa augustus 1Voor het eten hebben we eerst een wandeling door de tuin gemaakt. Mijn moestuinier-hart ging sneller slaan: wat een prachtig tuin, werkelijk beeldschone kassen en mooie sterke planten. Er is veel zorg besteed aan het ontwerp en bijvoorbeeld het leiden van de fruitbomen.  Het is nu nog wat vroeg in het seizoen, en het was al mooi, dus ik verwacht over een paar maanden…….

En toen het eten. Lekker, vers, eerlijk! Geen liflafjes en gedoe, maar een bord gewoon goed eten en lekkere friet! Remco at steak met seizoensgroenten met de paksoi uit de tuin! En ik at Pieterman met een stamppotje van raapstelen! Pieterman, ik had er nog nooit van gehoord. Nu houd ik wel van een avontuurtje dus natuurlijk bestelde ik deze onbekende vis. Het was echt heerlijk, een stevige witvis met veel smaak. Het leek een beetje op kabeljauw, maar dan wat steviger en met meer smaak! Lekkere saus erbij met een zuurtje, dat maakte het helemaal af.

Na het nagerecht (een groot portie kaas voor mij en een citroenmeringue voor Remco) hebben we ook nog even lekker gestruind in het aangrensende marktcafé met leuke hebbedingetjes en lekkere hapjes. Kortom Augustus is een heerlijke belevenis en meer dan alleen een hapje eten!

Thuis gekomen ben ik toch maar eens op zoek gegaan naar de Pieterman. Het bleek echt een monster: een vis met een giftige rugvin die echt gevaarlijk is. Alsof ik een fugu heb gegeten 🙂 . Maar goed, eenmaal schoongemaakt is het dus echt een heerlijke vis. Ik ga maar eens op zoek in Zeist of hij hier ook verkrijgbaar is!

pieterman