En opeens deden we het weer, taarten maken met marsepein. Maar het was wel weer even geleden, dus hoe zat het ook alweer met het kapsel en de botercrème? We hebben lekker geëxperimenteerd en we hebben er twee goede recepten aan over gehouden.

Wat is het toch lastig om puber te zijn. Je hele leven staat op z’n kop en niets is meer vanzelfsprekend. Mijn puber is vorig jaar gestopt met zijn avonturen op kookgebied. Waarschijnlijk niet cool genoeg. Groot was onze verbazing dan ook dat in de vakantieweek opeens een eruptie was van de kookactiviteiten. En niet alleen het opwarmen van knakworsten en frikadellen, maar taarten bakken voor zijn beide oma’s. We hebben vol verbazing gekeken en er vooral niets over gezegd. Het komt vanzelf wel weer goed, ooit………..

de moederdagtaart

Voor het kapsel zijn wij uitgekomen op dit recept:

 • 5 eieren, gesplitst (op kamer temperatuur)
 • 150 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 125 gram gezeefde bloem
 • 25 gram maizena
 • snufje zout
 • theelepel backing soda

Het eiwit stijf kloppen. Het eigeel luchtig kloppen met de suiker. De bloem, maizena, zout en backing soda zeven in een kom. Bij de eiwit het eigeel en de bloem doen, en luchtig omscheppen met een spatel. De lucht moet in het beslag blijven!

Het  beslag overdoen in een bakvorm, en in 30-40 minuten bakken in een voorverwarmde oven. Oven gesloten houden tot het einde.  De taart is klaar wanneer een satéprikker er schoon uitkomt.

Als de taart goed is afgekoeld, kan hij worden doorgesneden. Bij de Juventustaart hebben we gewerkt met twee lagen met daartussen verse aardbeien en botercrème. Bij de moederdagtaart hebben we drie lagen gemaakt (hij was lekker gerezen) met daartussen bananencrème, geïnspireerd op de bananencrème van de cupcakes “bananensplit” uit het kookboek “bakken met Menno”

 • 125 gram boter op kamertemperatuur
 • 1 kleine banaan
 • 1 el citroensap
 • 150 gram poedersuiker

Klop de boter in een kom met de mixer zacht. Voeg de banaan en de citroensap toe en mix het erdoor heen. Voeg de poeder in delen toe en blijf mixen. Klop als alles erdoor is, nog op een hoge stand tot het mengsel luchtig is.

En als de taart dan is gevuld en aan de buitenkant is afgestreken, kan er creatief worden gedaan met marsepein. Lekker aan de slag met de kleurtjes!

Wat hebben jullie al gemaakt aan creaties? Leuk als jullie dit delen ter inspiratie voor de volgende keer!