Om deze verjaardag aan de wens voor de pakjes-aardbeienkwarktaart te ontkomen, heb ik een nieuwe variatie bedacht: aardbeienkwarktaart met een oreo-bodem en verse aardbeien. De jarige is tevreden over het resultaat, dus daarmee is de taart ook klaar voor een leven in de openbaarheid!

aardbeientaart

Voor de bodem: verkruimel 200 gram oreokoekjes en roer de kruimels door 100 gram gesmolten boter. Druk de bodem uit in de taartvorm en laat deze een uurtje hard worden in de koelkast.

Ingrediënten voor de kwarkvulling

  • 300 gram aardbeien, gepureerd
  • 500 gram kwark
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 12 blaadjes gelatine, geweekt in water
  • 250 gram slagroom

Doe de sinaasappelsap in een steelpannetje, verwarm het en laat de gelatineblaadjes er één voor één in oplossen. Laat het mengsel even afkoelen. Doe in een kom de kwark, de gepureerde aardbeien, de suiker en het gelatine mengsel en roer het goed door elkaar. Klop de slagroom stijf in een andere kom. Meng het kwarkmengsel door de slagroom heen. Daarmee is de vulling compleet. Schep dit in de vorm op de bodem en laat het minstens 3 uur opstijven.

Gebruik voor de garnering 200 gram aardbeien. Je kunt een deel van de aardbeien in de chocolade dopen voor een lekkere bite.

aardbeientaart4