Het is niet iets dat vaak bij ons op tafel staat, truffel. Maar we zitten twee weken midden in een truffelgebied, en dat is een te mooie kans om te laten lopen.

Zoekend op internet kom ik vooral Italië en Frankrijk tegen als truffelgebied. Wij komen hier in de buurt van Motovun in Kroatië het ene na het andere winkeltje met truffelproducten tegen. En na een biefstuk met truffel in een istrisch restaurant zijn we zelf aan het koken geslagen. Onze jongste koks hebben gisteravond pasta met truffels bereid en dat was heerlijk met een plaatselijke witte wijn!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram goede (verse) pasta
  • 75 gram boter
  • 200 ml slagroom
  • 85 gr truffelpasta
  • Truffelolie
  • Parmezaanse kaas

Kook de pasta in ruim water, met olie en zout. Begin met de saus als de pasta kookt. Smelt de boter zachtjes in de pan. Voeg de slagroom toe, breng het op smaak met zout en peper. Breng het aan de kook en laat 2 min doorkoken.


Giet de pasta af en roer de saus er doorheen. Voeg naar smaak een beetje truffelolie toe. Doe de pasta in een mooie schaal, leg daarop de truffelpasta en rasp er wat parmezaanse kaas overheen.

Lekker met een frisse (rucola) salade.