Een dagje druilerig weer op vakantie gaf voldoende aanleiding om te bakken. Worteltaart is altijd lekker tijdens een potje Carcassonne. Merel en ik hebben het recept gebruikt van de website Culy en aangepast aan de ingrediënten die voorhanden waren in de plaatselijke supermarkt.


Voor de taart

 • 3 wortels, geraspt
 • 150 gram roomboter, gesmolten
 • 200 gram suiker
 • 2 eieren
 • Beetje zout
 • Kaneel
 • 200 gram bloem en bakpoeder
 • 150 gram rozijnen
 • 1 kleine springvorm, ingevet

Voor de topping

 • 75 gram boter op kamertemperatuur
 • 100 gram roomkaas of mascarpone
 • 125 gram poedersuiker
 • Rasp van een citroen

Roer de wortels, gesmolten boter, de eieren, de suiker, zout en de kaneel door elkaar tot een soepele massa. Zeef de bloem erboven en schep het met de rozijnen door het beslag. Doe dit over in de springvorm en bak de taart in 45 minuten in de oven, op 175 graden, gaar en laat afkoelen. Check of de taart gaar is met een satéprikker, deze moet er droog uitkomen.

Terwijl de taart afkoelt, kun je de topping maken. Mix de ingrediënten glad. Als de taart is afgekoeld, kun je de topping eroverheen strijken. Zet de taart nog een kwartiertje in de koelkast. En dan kan hij eindelijk worden aangesneden. Smakelijk!!