Pure nostalgie, dat zijn ze voor mij. Ze herinneren mij aan bezoekjes aan mijn grootouders en de onophoudelijke stroom  appelbeignets die mijn opa op voorraad had in de winter. Hij noemde ze overigens appelflappen. Misschien is van oktober tot maart wat overdreven. Maar gedurende een behoorlijk tijdvak voor en na oud en nieuw kreeg ik bij bezoek een schoteltje met 3 flappen en een grote hoeveelheid poedersuiker. En ik zei nooit nee!

Ik heb ze jaren niet gegeten. En toen werd ik verrast door het recept van Yvette van Boven in het Volkskrant Magazine op oudjaarsdag 2016. Alles in huis, dus ik heb ze gemaakt. En ze waren heerlijk. Anders dan mijn opa’s flapjes, maar ze vielen in de smaak. Ook ik heb 2 zakjes in de vriezer gestopt. Mijn verjaardag in maart zullen ze niet halen, maar we zullen ervan genieten.