Pittig en warm, daarmee is deze soep wel samengevat. Prima voorjaarssoepje dus, en weer even wat anders dan mijn gebruikelijke soepen van (moestuin)groenten. Dit is een Thaise soep met kokosmelk en kip.

Ik at hem deze week bij een bezoek aan de sauna en vond hem heerlijk. Thuisgekomen heb ik hem een aantal keren gemaakt en dit is het ultieme recept geworden.

Ingrediënten

 • 1 liter kippenbouillon
 • 400 ml kokosmelk
 • gember
 • citroengras
 • vers pepertje
 • limoenblad
 • 400 gram kipfilet
 • 3 bosuitjes, in kleine stukjes gesneden
 • limoensap van 1 limoen
 • vissaus
 • koriander

Giet de bouillon en de kokosmelk in een ruime pan. Doe hierbij een stuk gekneusde gember, de citroengras, de in ringen gesneden peper en het limoenblad. Breng dit aan de kook.

Snij de kipfilet in in kleine stukjes, voeg dit toe aan de de soep en kook de kip in ongeveer 10 minuten gaar. Doe het vuur uit en laat de soep ongeveer een uur staan. Dan trekken de smaken lekker in. Haal daarna de gember en de citroengras uit de soep en warm de soep opnieuw op. Doe de bosui erbij en kook dit nog een paar minuten. Haal de pan van het vuur en voeg als smaakmakers de limoensap, de vissaus en de koriander toe.

Geniet ervan!