Oliva-1

Een weekend weg naar Rotterdam, vol met foodinspiratie. En die kwam van ons bezoekje aan restaurant Oliva aan de Witte de Withstraat. Zo’n avond die helemaal perfect was: een verrassingsmenu zodat we geen keuze hoefden te maken, meer dan smakelijk eten, heerlijk bijpassende wijnen en toe een kaasplankje met kazen die allemaal precies goed waren. En ook nog hele vriendelijke bediening. De aspergesoep  inspireerde mij tot een eigen creatie in de hoop de fantastische smaak te benaderen, gemaakt van de overgebleven asperges thuis.

Ingrediënten

  • 400 gram asperges
  • 1 blokje runderbouillon
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 4 el slagroom
  • handje zeekraal, kleingesneden

Vul een ruime pan met 1 liter water. Schil de asperges en bewaar de schillen. Doe de schillen van de asperges en het bouillonblokje in de pan en breng het aan de kook. Doe de asperges (in 2 stukken) erbij. Je kunt voor deze soep prima wat dikkere of ongelijke asperges gebruiken. Snij ze dan eventueel door het midden, zodat je stukken asperges van dezelfde dikte hebt. Kook ze 20 minuten mee en haal de asperges er vast uit. Snij de asperges, als ze wat zijn afgekoeld, in kleine stukjes. Kook de bouillon nog 30 minuten door, neem de bouillon daarna van het vuur en haal hem door de zeef.

Verwarm in een kleinere pan de boter, roer de bloem erdoor als de boter gesmolten is een een beetje schuimt. Roer dit nog 2 minuten door en voeg dan de bouillon in scheutjes toe, blijven roeren zodat de bloem goed oplost. Voeg de slagroom toe, en vlak daarna ook de asperges en de zeekraal toe. Kook nog 2 minuten door en dan is het klaar. Makkie!